1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Publish to 3D-PDF - Resolved

Discussion in 'Using Alibre Design' started by idslk, Jul 23, 2019.

  1. idslk

    idslk Alibre Super User

    Hello colleagues,

    am i doing something wrong?
    1) Publish to 3D-PDF:
    upload_2019-7-23_14-45-16.png
    2) Preview in reader (or publish, doesn't make a difference):
    upload_2019-7-23_15-2-39.png

    3) activate 3D in reader:
    upload_2019-7-23_15-3-16.png

    Hm? I've tried it with a few more different assemblies including a demo part from the alibre website:
    upload_2019-7-23_14-59-19.png
    same result.

    That looks not real pretty...

    Regards
    Stefan
     
  2. DavidJ

    DavidJ Alibre Super User Staff Member

    That issue has been reported, it seems to be machine specific. Not clear yet what is triggering the issue.

    Were your parts displaced when you rotated the PDF workspace, or were the 'expanded' as soon as you activated the PDF?
     
  3. idslk

    idslk Alibre Super User

    Hello David,

    as soon as 3D-Mode in PDF is activated.

    Rregards
    Stefan
     
  4. DavidJ

    DavidJ Alibre Super User Staff Member

    OK - may be a slightly different issue. The one I saw only spread the parts about when rotating the workspace (as though all the constraints had come undone). Yet I used the same files to produce 3D PDF and the output worked OK.
     
  5. idslk

    idslk Alibre Super User

    nearly the same result if i do an export to step...
    upload_2019-7-23_15-30-7.png

    Regards
    Stefan
     
  6. idslk

    idslk Alibre Super User

    Exporting as SAT and making a 3D-PDF out of it in Simlab on "this maschine" works...
    upload_2019-7-23_15-38-41.png
    Regards
    Stefan
     
  7. DavidJ

    DavidJ Alibre Super User Staff Member

    Did you run the beta before the production version? I'm trying to find any common threads...
     
  8. idslk

    idslk Alibre Super User

    No, didn't had the beta

    Regards
    Stefan
     
  9. DavidJ

    DavidJ Alibre Super User Staff Member

    Nor did the guy who reported it. I'm wondering if there could have been some dll or other that was in a beta build, but either missing or an older version in the release version. I don't know enough about this to be sure, but I recall something similar in the past, where something didn't work as a fresh install, but did work on a machine that had previously had AD installed.
     
  10. DavidJ

    DavidJ Alibre Super User Staff Member

    Here is my PDF from that boring head example from Alibre web site - it seems OK. I produced it as you did in build 20047.
     

    Attached Files:

  11. idslk

    idslk Alibre Super User

    It's ok for me, too.
    As i said, it's not only the PDF, also the STP is affected (or maybe the initial issue?)
    see here the demo file as a AP203 (also tested the 214 and 242...)
    upload_2019-7-23_16-29-22.png
    The last version (2018.2) did these things ok!

    Regards
    Stefan
     

    Attached Files:

  12. TimoCAD

    TimoCAD Senior Member

    Also 2d PDF is really Bad. Also the 2d print preview. Anybody having same experience?
     
  13. JST

    JST Alibre Super User

    Did not have the beta, DO have the problem. just as shown.

    And some old models ALSO have parts in wrong places also



    2019 step inport.jpg
     
  14. idslk

    idslk Alibre Super User

    :D
    but mine has illustration mode
    :D

    upload_2019-7-23_17-51-38.png

    :):):):)
     
  15. DavidJ

    DavidJ Alibre Super User Staff Member

    Confirmed this is machine specific - one of my computers creates 'good' 3D PDF - from same files the other computer creates 'mangled' 3D PDF.
    The fun bit will be finding out the key differences....
     
  16. simonb65

    simonb65 Alibre Super User

    That's always the fun part :)
     
  17. idslk

    idslk Alibre Super User

    Are there any news?
    same OS? Which "step" dll was used in the beta? Are the import/export dll's are all from Tech Soft 3D?
    I created a simple new assembly and it seems that on step creation the assembly constraints are ignored and some kind of orientation with the reference geometrie of the assembled parts is done.
    Regards
    Stefan
     
  18. DavidJ

    DavidJ Alibre Super User Staff Member

    STEP export is not connected with 3D PDF. There are 2 different issues seen so far in 3D PDF. It is being worked on.
     
  19. Max

    Max Administrator Staff Member

    It does however appear that specific machines that suffer from the STEP issue also suffer from the 3DPDF issue, and I don't believe we've seen any cases where a machine suffers from 1 but not the other. That consistency will hopefully allow us to identify and fix the issue.
     
    simonb65 and idslk like this.
  20. idslk

    idslk Alibre Super User

    Only for curiosity: Which OS?
     

Share This Page