1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Missing External Thread Callout with interrupted threads

Discussion in 'Using Alibre Design' started by DV410, Apr 8, 2021.

  1. DV410

    DV410 New Member

    I tried to find this among the other topics without much success and I've had this problem for a couple of years now. Surely, I'm not the only one.

    If I make an external thread using the tool in part modeling and then add some feature on the thread, like a keyway, the 2D drawing application will not recognize the threaded feature. In turn, it won't display the cosmetic thread lines nor will it provide the thread callout. Any suggestions?

    Capture.PNG
     

    Attached Files:

  2. bigseb

    bigseb Alibre Super User

    The slot mucks it up. Suppress the slot and it will work. Obviously that's not acceptable so ideally you need to submit this to Support so they can fix this.
     
  3. NateLiqGrav

    NateLiqGrav Alibre Super User

    I think you could cheat that view it if you make your slot actually be added material hovering above the threads. Of course this would mess up the 3d model in assemblies and also any other views - so you would have to do it as a separate configuration just for that view.

    This is just a workaround for that view. Please also send it to support for them to fix it.
     
  4. MKR

    MKR Member

    2021-04-09 09_01_36-Sample Part - Alibre Design Expert V22.jpg 2021-04-09 09_06_32-Sample Part - Alibre Design Expert V22.jpg 2021-04-09 09_06_58-Sample Part - Alibre Design Expert V22.jpg

    It is a known bug. Just untick "Create chamfer on edge" in the external thread dialog and update drawing (remember to "insert cosmetic thread" again).

    /Michael
     
    Last edited: Apr 9, 2021
    DV410 likes this.
  5. HaroldL

    HaroldL Alibre Super User

    And when is it going to be corrected? It's still present in v23 beta.
     
  6. DV410

    DV410 New Member

    Thanks. I can work with that.

    I've been resorting to manually noting the threads as opposed to the automatic callouts.

    Hope the bug will be resolved soon.
     

Share This Page